Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Voňavý hroznový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vonavy hroznovy dzem.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
suseky.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 3 kg hrozna
  • 900 g cukru
  • 30 g pektínu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na výrobu džemu z hrozna je lepšie vziať veľké tmavé hrozno. Ale môžete použiť aj biele hrozno ..

2. Krok

Hrozno opláchnite, bobuľky vyberte z vetvičiek a ošúpte. Nebojte sa, nie je to vôbec ťažké. Odtrhnite hrozno z vetvičky a prstami mierne zatlačte.

3. Krok

Vložte dužinu hrozna do hrnca a varte 10 minút. Tento čas stačí na to, aby sa bobule uvarili a jadierka sa dali ľahko prepasírovať.. Na pasírovanie použite sitko alebo priamo pasirák..

4. Krok

Šťavu scedíme do hrnca, pridáme k nej hroznové šupky a hneď uvidíme, ako džem naberie krásnu žiarivú farbu. Pokiaľ budete pripravovať džem s bieleho hrozna , kľudne ho varte celé aj so šupkou tú potom prepasírujete.. S červeným hroznom nám ide o peknú farbu , preto potom varíme ešte so šupkami..

5. Krok

Hroznovú šťavu so šupkami varte asi 10 minút, potom pridajte cukor.

6. Krok

Džem premiešajte, aby sa cukor nespálil. Po pridaní cukru sa hmota zahustí priamo pred vašimi očami a po 10 minútach môžete varenie džemu ukončiť a džem môžete plniť do pohárikov..

7. Krok

Hrozno kvasí, dokonca aj po takomto tepelnom spracovaní. Preto je najlepšie skladovať ho na chladnom mieste, nie dlhšie ako 10 mesiacov.

8. Krok

Samozrejme ak nemáte radi džem so šupkami , tak ho varte hneď so šupkou a prepasírujte ho...

9. Krok

Po naplnení horúceho džemu do pohárikov , uzatvorte každý pohárik viečkom , a otočte pohár hore dnom.. Nechajte pomaly chladnúť pod dekou do druhého dňa..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3321 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.