Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zalievaný jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zalievany.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 200 g cukru
  • 100 ml oleja
  • 200 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 1 kg jabĺk
  • 50 g masla
  • 50 - 100 g cukru (podľa sladkosti jabĺk)
  • citrónová šťava
  • 1 - 2 polievkové lyžice krupice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadrovníkov a potom nakrájame na kocky. Vložte jablká do panvice, pridajte maslo a cukor a varte ich 5-10 minút, kým trochu nezmäknú. Na konci pridajte citrónovú šťavu a dobre premiešajte. Pred použitím nechajte náplň úplne vychladnúť.

2. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C a plech (cca 20x30 cm) vystelieme papierom na pečenie. Vo väčšej mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne za stáleho miešania pridávame olej. Pridajte mlieko a stále miešajte. Múku preosejte spolu s práškom do pečiva a soľou, potom ich postupne pridávajte do tekutej zmesi a jemne premiešajte, aby ste získali homogénne cesto. Nalejte polovicu cesta do pripraveného plechu a rovnomerne ju vyrovnajte. Túto vrstvu cesta pečieme 10-15 minút, kým nebude jemne zlatistá.

3. Krok

Vyberte plech z rúry a rovnomerne posypte vrch krupicou (pomôže to absorbovať vlhkosť z jabĺk). Na vrstvu cesta položíme vychladnutú jablkovú plnku, potom na ňu nalejeme druhú polovicu cesta a zarovnáme. Koláč pečieme v predhriatej rúre 30-35 minút alebo kým cesto na vrchu pekne nezhnedne a neprejde testom špáradlom.

4. Krok

Pred krájaním a podávaním nechajte koláč úplne vychladnúť na plechu . Pred podávaním môžete koláč poprášiť práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

235 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.