Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špalíčky z piškótového cesta podľa Nadi Konvalinkovej. Sú nadýchané a famózne

Špalíčky z piškótového cesta
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špalíčky z piškótového cesta podľa Nadi Konvalinkovej. Sú nadýchané a famózne Foto: www.youtube.com
reklama:

Ak už máte plné zuby rôznych zliatinových buchiet a koláčov, skúste si pripraviť úžasné kokosové kolíky. Dopustiť na ne nedá ani herečka Naďa Konvalinková, ktorá ich pravidelne pripravuje pre svojich hostí. Sú rýchlo hotové, ľahké na prípravu a rozhodne všetky pri stole nadchnú.

Kokosové kolíky z piškótového cesta sú skvelým múčnikom, ktorý je na rozdiel od rôznych buchiet a koláčov veľmi nápaditý a rozhodne originálny. K tomu všetkému je veľmi jednoduchý na prípravu, ktorá je tiež veľmi zábavná. Rozhodne pri nej môžete zamestnať aj deti.

Kokosové kolíky podľa Nadi Konvalinkovej

Cesto na kokosové kolíky je veľmi rýchlo hotové aj upečené. Trochu viac práce síce vyžaduje jeho následné krájanie a obaľovanie v čokoláde a kokose. Rozhodne ale snaženie stojí za to. Odmenou je totiž úplne fantastický múčnik.

Podrobný postup nájdete vo videu:

Piškótové cesto

Nachystajte si dostatočne veľkú misu, vyklepnite do nej 1 vajce a pridajte k nemu 200 gramov práškového cukru, 1 lyžicu medu a 50 gramov povoleného masla. Všetko spoločne asi 5 minút miešajte, pokiaľ vám nevznikne ľahká pena. Do nej prilejte 200 mililitrov mlieka a za stáleho šľahania prisypte do cesta tiež 300 gramov polohrubej múky, ktorú vopred zmiešajte s 1 vreckom prášku do pečiva.

Hotové cesto nalejte do masťou vymasteného a strúhaným kokosom vysypaného hlbšieho plechu, rovnomerne ho rozotrite a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na asi 25 minút. Upečený korpus nechajte vychladnúť a potom ho narežte na malé obdĺžniky alebo štvorčeky.

Špalíčky z piškótového cesta Špalíčky z piškótového cesta Špalíčky z piškótového cesta Špalíčky z piškótového cesta Špalíčky z piškótového cesta Špalíčky z piškótového cesta Špalíčky z piškótového cesta Špalíčky z piškótového cesta
Špalíčky z piškótového cesta podľa Nadi Konvalinkovej. Sú nadýchané a famózneFoto: www.youtube.com

Čokoládová poleva

Obdĺžniky budete následne obaľovať v čokoládovej poleve. Na tú zmiešajte v rajnici 300 gramov práškového cukru, 250 gramov masla, 50 gramov horkého kakaa a 5 lyžíc mlieka. Všetko spoločne postavte do vodného kúpeľa a počkajte, kým sa maslo nerozpustí a všetky ingrediencie sa nespoja v hladkú polevu. Až sa tak stane, môžete do polevy pre výraznejšiu chuť naliať ešte 200 mililitrov rumu. Pokiaľ však plánujete kokosové kolíky servírovať aj deťom, rum úplne vynechajte.

Špalíčky z cesta postupne napichujte na vidličku a celé ich namáčajte do čokoládovej polevy. Ihneď potom ich obaľujte v strúhanom kokose. Vložte ich na chvíľu do chladničky, aby poleva dobre stuhla, a môžete servírovať.

TIP: Kokosové kolíky sú skvelým múčnikom, ale aj netradičným vianočným pečivom. Rozhodne sa teda oplatí ich pripravovať aj na Vianoce.

Zdroje: YouTube.com, regiony.rozhlas.cz, ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.