Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1 čajová lyžička sódy bikarbóny ( alebo 1 kypriaci prášok)
2 vajcia
1 vanilkový cukor
1 lyžica cukru
práškový cukor na posypanie
olej na vyprážanie
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Vypracujeme si cesto .Z múky mlieka kyslej smotany, vajec cukru ..Cesto musí byť plastické.Je dôležité aby sme ho nechali aspoň 30 minút odpočívať pri izbovej teplote..Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme pásiky do ktorých stredu urobíme zárez. Pred vyprážaním podľa obrázku prehodíme cez stred a vytvoríme akýsi vrkoč. Vyprážame dozlatista a potom ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre do ktorého si pre vôňu môžeme primiešať aj vanilkový cukor.