- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Ostružinový koláčik
Ostružinový koláčik
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Korpus:
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- 100 g polohrubej múky
- 100 g škrobu (solamyl alebo gustin)
- 1 prášok do pečiva
- plnka:
- 300 g černíc
- 20 g želatíny
- 500 g kyslej smotany
- 100 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Namočím želatínu do 150 ml vody.Necháme ju v klude stáť.Bielka si oddelíme od žĺtkov a žĺtka vyšľaháme s cukrom a s 5 lyžicami horúcej vody do peny.
2. Krok
K múke primiešame škrob a prášok do pečiva .Potom si vyšľaháe bielka do peny. K žĺtkam vmiešame múku a nakoniec pridáme vyšľahané bielka ..Zľahka premiešame a dáme do vymastenej tortovej formy.Priemer 26.
3. Krok
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C 20-25 minút.
4. Krok
Teraz ideme na plnku:Zmiešame si kyslú smotanu s cukrom do hladka.Potom v mixéri vymixujeme černice .Aby sme sa zbavili zrniečok pretrieme cez sitko a premiešame s kyslou smotanou.
5. Krok
Želatínu si zahrejeme ,potom vmiešame do černíc s kyslou smotanou.Necháme 5-10 minút v chlade trochu postáť aby nám plnka trochu zahustla a potom je pripravená na plnenie.
6. Krok
Prerežete korpus na dve časti a plníte cernicovou plnkou.Nechajte cez noc ztuhnúť v chladničke a na druhý deň si pochutnajte.
7. Krok
Tiež sa dajú ako je na obrázku odpiecť tri samostatné korpusy. Pripravené cesto si rozdelíte na tri rovnaké časti a upečiete každý zvlášť. Skrátite tým samozrejme aj čas pečenia na 10-12 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2511 videní