Rokoko
- Kusov: 18
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 8 žĺtkov
- 8 bielkov
- 10 lyžíc cukru
- 80 g čokolády
- 7 lyžíc polohrubej múky
- Krém:
- 200 g cukru
- 3 vanilkové cukre
- 1 dl mlieka
- 250 g lieskových orieškov
- 250 g masla
- opekané lieskovce na dekoráciu
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme vaječné bielka.Pridáme cukor a žĺtka jedno po druhom.Potom primiešame rozpustenú čokoládu a múku.Pečieme piškótu na plechu vyloženom s papierom na pečenie..80°C cca 25 minút.
2. Krok
Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom pozdĺžne rozrežeme.
3. Krok
Pripravíme si krém.Cukor s vanilkovým cukrom a mliekom rozvaríme.Primiešame zomleté lieskovce.Necháme ochladnúť a medzitým si vyšľaháme maslo prepojíme s orechovou zmesou keď vychladne.Krémom naplníme piškótu a zakryjeme prerezanou polovicou .Vykrajujeme s formičkou okrúhle koláčiky , ktoré taktiež natrieme po celom obvode krémom a obalíme v lieskových orieškoch.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10143 videní