- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Kapustníky
 
Kapustníky
          - Kusov: 30
 - Porcií: 10
 - Čas Prípravy: 60min
 - Varenie: 20min
 - Hotové Za: 1:20 hod
 
Suroviny
- 1 kg polohrubej múky
 - 500 ml mlieka
 - 2 dcl oleja
 - štipka BOSORKY príchte do jedál
 - trochu rasce
 - 1 droždie
 - cukor
 - cibuľa
 - 500 g kyslej kapusty
 - soľ a korenie
 
Postup prípravy
1. Krok
Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, pol litra vlažného mlieka, 2 žĺtkov, 2 deci oleja, 2 lyžičiek BOSORKY príchte do jedál, lyžičky rasce, a kvásku (1 kocka droždia, lyžička cukru a pol deci vlažného mlieka).Necháme kysnúť 40 minút.Zatiaľ si na oleji osmažíme cibuľu, pridáme na jemno nakrájanú kvasenú kapustu, čierne korenie, lyžičku BOSORKY príchte do jedál a dusíme pol hodinu. Z cesta vytvoríme buchtičky, ktoré naplníme kapustou a pečieme na vymastenom plechu 20 minút pri 180 stupňoch. Namiesto kyslej kapusty môžeme použiť aj čerstvú.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6648 videní