- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Makové vence
Makové vence
- Kusov: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 3:0 hod
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
- 1 lyžica sušeného droždia
- 200 ml mlieka
- 5 lyžíc cukru
- 2 vajcia
- 50 g masla
- štipka soli
- maková plnka
Postup prípravy
1. Krok
Zohrejeme si mlieko a do teplého dáme droždie, cukor, a 250 g múky.Vymiešame a dáme kysnúť na1,5 hodiny.
2. Krok
Potom pridáme do cesta vajcia, soľ, zmäknuté maslo, zostatok múky a vymiesime hladké cesto, ktoré dáme do chladu na 2-3 hodiny prikryté fóliou.
3. Krok
Plnku máme buď hotovú alebo si ju pripravíme z maku a horúceho mlieka.Asi 200 g.Cesto si na doske vyvaľkáme na obdĺžnik 30 krát 60 cm.Naplníme plnkou a preložíme na 3 krát.Prekrývame kraje smerom do stredu.Ľahko zatlačíme a nakrájame na 12 prúžkov širokých 3 cm. Vytvarujeme do venca jemne do špirály a konce pritlačíme.
4. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 210 °C 25-30 minút vo väčšej vzdialenosti od seba.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3113 videní