- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cesto
- Cesto na pizzu
Cesto na pizzu
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 3:0 hod
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 3:10 hod
Pripraviť dobré cesto na pizzu aj keď sa to nezdá je celkom kumšt..
Cesto by malo byť tenké, odspodu chrumkavé a voňavé..
Treba dodržiavať niekoľko pravidiel aby sa vám podarilo..
Múka by mala byť prevzdušnená ..mali by ste ju minimálne 3 x preosiať aby sa prevzdušnila kyslíkom.
Vtedy bude cesto nadýchané a bude sa vám s ním dobre pracovať..
Používajte kvalitné kvasnice pretože tie lacnejšie majú pivný zápach.
Cesto by vám nemalo nachladnúť preto pozatvárajte okná a dvere aby ste nemali prievan.
Používajte vlažnú , nie však ľadovú vodu..
a naťahujte ho o d stredu ku krajom..Okraje urobte samozrejme hrubšie..
A samotný plech na ktorom budete cesto piecť by ste mali potrieť olejom a zjemna poprášiť hrubou múkou..
Suroviny
- 160 ml vlažnej vody
- 1 čajová lyžička suchého droždia
- 2 šálky (250 ml) hladkej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 1 lyžica olivového oleja
Postup prípravy
1. Krok
Zalejte suché droždie vlažnou vodou a dobre premiešajte..Do misky si dáme múku , soľ a droždie s vodou.Vypracujeme cesto.
2. Krok
Cesto spracovávame na pomúčenej doske a miesime asi 10 minút..Ak sa vám lepí pridajte trochu múky..
3. Krok
Cesto by malo byť mäkké a pružné.Potom cesto potrite celé olivovým olejom..Urobte to tak, že si olej dajte na ruky a cesto pohladkajte..
4. Krok
Vložt e ho do misky a prikryte utierkou alebo fóliou.Dajte ho na teplé miesto a nechajte kysnúť cca 1,5 hodiny.Malo by vám zdvojnásobiť objem.
5. Krok
Potom cesto dajte na pracovnú dosku a roztlačte ho päsťami.rozdeľte ho na dve gule..Prikryte a znovu nechajte odpočívať 1 hodinu.
6. Krok
Po hodine vyformujte rozťahovaním pizzu..Rozťahujte od stredu ku krajom prstami a potom celými rukami.
7. Krok
Potom potrite rajčinovým základom a ingrediencie sú už na vás..))Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 10 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.4 / 5)
14 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
50918 videní