- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Švédske mäsové guličky
Švédske mäsové guličky
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Švédske mäsové guličky poznáme u nás najmä z Ikei..
Podávajú sa hlavne s varenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou..
Suroviny
- 500 g miešaného mletého mäsa
- 1 lyžica horčice
- 1 vajce
- 75 g strúhanky
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňaťky
- 2 lyžice oleja
- 300 ml vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
V miske si zmiešame mleté mäso, horčicu , vajce strúhanku .soľ a korenie a nasekanú petržlenovú vňať..
2. Krok
Formujeme rovnaké guličky vo veľkosti vlašského orecha.Tie opečieme zo všetkých strán na rozpálenom tuku Potom prilejeme vývar a smotanu a povaríme ešte 5 minút na miernom ohni..
3. Krok
Podávame s opekanými zemiakmi a brusnicovou omáčkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14480 videní