- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cukroví
- Trdelník
Trdelník
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 650 g polohrubej múky
- 50 g škorice
- 100 g vlašských orechov
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 1 šálka mlieka
- 30 g droždia
- 6 lyžíc cukru
Postup prípravy
1. Krok
Do misky dáme múku,rozpustené maslo,práškový cukor,vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások*: do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždie.
2. Krok
Pridáme do zmesi a vypracujeme cesto(podľa potreby pridávame múku).Necháme kysnúť cca 20-30 minút.
3. Krok
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky,ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak,aby sa prekrývali.
4. Krok
Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom.
5. Krok
Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke. . Môžete použiť orechy, kokos, vanilkový cukor, kakao....
6. Krok
Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna plechu.
7. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista. V plynovej rúre trdelník počas pečenia otáčame. V teplovzdušnej rúre sa pečie rovnomerne.
8. Krok
Po upečení stiahneme trdelník z valčeka ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť. Ak sa nám nepodarí trdelník stiahnuť dáme ho dolu aj s alobalom a ten potom veľmi ľahko odstránime.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16061 videní