- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Plnené šampiňóny mletým mäsom
Plnené šampiňóny mletým mäsom
- Kusov: 12
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 350 g mletého mäsa (ja som použila morčacie)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 500 g šampiňónov
- soľ
- korenie
- 150 g strúhaného syra
- strúhanka
- 1 vajce
Postup prípravy
1. Krok
šampiňóny si umyjeme a očistíme..Odstránime stopky a odložíme ich.Nasolíme vnútra..
2. Krok
Mleté mäso zarobíme s vajcom, najemno nasekanou cibuľkou,taktiež nasekanými hlúbikmi zo šampiňónov, pretlačeným cesnakom, strúhankou a nastrúhaným syrom 100 g na jemnom strúhadle..Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
3. Krok
Mletá zmes by mala mať konzistenciu takú aby sa nám dali formovať guličky..Nimi budeme plniť šampiňóny v mieste kde bol hlúb.Mleté mäso pritlačíme a šampiňóny ukladáme na pekáč alebo hlbší plech ktorý si vymastíme olejom..
4. Krok
Vložíme do rozohratej rúry a pečieme pri 180 °C cca 25 minút..Potom vyberieme posypeme ešte nastrúhaným syrom a dáme zapiecť..
5. Krok
Podávame zo zemiakmi varenými , ktoré potom scedíme a ochutíme maslom a nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou..
6. Krok
Prelievame výpekom, alebo si môžete urobiť hocakú omáčku.. ja mám rada s kyslou pochúťkovou smotanou..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
18 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
33361 videní