- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Čokoládový koláč s mätovým krémom
Čokoládový koláč s mätovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto:
- 6 vajec izbovej teploty
- 120 g tmavej čokolády
- 50 g cukru + 2 lyžice cukru
- Krém :
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- 3-5 výhonkov mäty
- 100 g mätovej čokolády
- 12 g plátkovej želatíny
- čokoládové hobliny na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Bielka oddelíme od žĺtkov . Žĺtka vymiešame s cukrom do biela a pridáme vychladnutú rozpustenú čokoládu a vymiešame.
2. Krok
Bielka vyšľaháme s dvoma lyžicami cukru dotuha a primiešame žĺtkovú hmotu. Opatrne spolu zmiešame a dáme na plech vystlaný papierom. Pečieme v rúre 10-15 minút na 180°C
3. Krok
Koláč vyberieme a odstránime papier na pečenie, necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky.
4. Krok
Medzitým si pripravíme krém. Mätu zomelieme a pridáme 100 ml šľahačky. Môžeme šľahačku dať cez sito a zbaviť sa nerozmixovanej mäty.
5. Krok
Ostatnú šľahačku vyšľaháme s cukrom. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a vychladnutú pridáme k šľahačke. Želatínu dáme napučať do studenej vody a potom podľa návodu rozpustíme a pridáme do krému, nakoniec pridáme mätovú šľahačku a všetko dobre premiešame.
6. Krok
Cesto si prekrojíme pozdĺžne a plníme, nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5627 videní