- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Mleté mäso v slaninovom kabátiku
Mleté mäso v slaninovom kabátiku
- Kusov: 2
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Celkovo Slováci majú radi fašírkové variácie..
či už ako karbonátky alebo sekané mäso v celku..
Suroviny
- 1 kg mletého mäsa
- 250 - 300 g na plátky nakrájanej slaniny
- 1 - 2 cibule
- 100 g mozzarelly
- 100 g sušených paradajok v oleji
- 100 g nastrúhaného tvrdého syra
- 3 - 4 lyžice strúhanky
- 500 g húb ( dubáky ,alebo šampiňóny)
Postup prípravy
1. Krok
Nakrájame si huby na plátky a orestujeme ich potom najemno nakrájenej cibuľke s olejom .Osolíme a okoreníme.
2. Krok
Do misky si dáme mleté mäso ,strúhanku,nastrúhaný syr korenie podľa chuti ak máte radi výrazne chute dajte si provensálske korenie alebo akékoľvek výraznejšie..Poriadne všetko premiešame ..
3. Krok
zvlášť si nasekáme mozarellu na menšie kúsočky, a taktiež zmixujeme sušené paradajky ..
4. Krok
Použijeme podlhovastú formu ktorá je na srnčí chrbát alebo tú na štólu..
5. Krok
vystelieme dno najskôr slaninkou,tak, aby nám konce pretŕčali cez okraje..pripravenú mäsovú plnku si rozdelíme na tri časti. Prvú vrstvu nanesieme hneď na slaninové pláty..potom naukladáme nakrájanú mozzarellku so sušenými paradajkami..
6. Krok
Prekryjeme mäsovou plnkou..Teraz príde na rad vrstva zo šampňónov..Prekryjeme mäsovou perinkou..Všetko uzavrieme slaninou ktoá nám doteraz pretŕčala cez okraje formy..
7. Krok
Formu prekryjeme zvrchu papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C cca 1 hodinu..Potom odstráňte papier a zvrchu zapečte dochrumkava.
8. Krok
Samozrejme máte svoju fantáziu a môžete vrstvy nahrádzať tým čo máte radi..Nás poteší keď sa s nami podelíte s tým čo ste vymysleli...
9. Krok
Podávame so zemiakmi, alebo jednoducho s chlebíkom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19559 videní