Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohové tortičky s malinami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
8338 1217_68_1_det_001.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 60min

8338 1217_68_1_det_002.jpg8338 1217_68_1_det_003.jpg8338 1217_68_1_det_004.jpg8338 1217_68_1_det_001.jpg

reklama:

Suroviny

  • 75 g mäkkého masla
  • 25 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 150 g hladkej múky (múka na podsypanie)
  • 1 svetlý piškótový korpus asi 1 cm vysok
  • 100 g malinového džemu
  • 3 - 4 lyžice malinového likéru
  • 3 listy želatíny
  • 1 vanilkový struk
  • 50 ml mlieka
  • 250 g tvarohu
  • 150 g kyslej smotany
  • 2 bielka
  • soľ
  • 50 g cukru
  • 200 g mrazených malín
  • červené tortové želé
  • 300 g čerstvých malín
  • 30 g mandľových vločiek
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo si zmiešame s hladkou múkou, žĺtkom práškovým cukrom a vymiesime hladké cesto..Také ako na linecké..Cesto zabalímme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky..

2. Krok

Zo svetlej piškóty povykrajujeme koliečka 8 cmØ .

3. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C ..Plech na pečenie vyložíme s papierom a z lineckého cesta vykrajujeme tiež kolieska s 8 cmØ..Tie ukladáme na pripravený plech a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút do zlatista.

4. Krok

Potom vyberieme z rúry a po vychladnutí potrieme malinovým džemom.a na vrch dáme kruh z piškótového cesta.Piškótu pokvapkáme malinovým likérom..Môžete použiť aj malinový sirup kvôli deťom.

5. Krok

Z papiera na pečenie si vystrihneme 6 cm široké prúžky a tie si obopneme okolo celého dezertu..Začíname samozrejme odspodu od krehkého cesta.Zaistíme lepiacou páskou.

6. Krok

pripravíme si svetlý želatínový krém.Namočíme želatínu na 5 minút do studenej vody.Vanilkový struk vyškriabeme do mlieka,a dáme zahriať..

7. Krok

Želatínu rozpustíme v teplom mlieku a za stáleho miešania prilejeme k tvarohu..Premiešame šľahačom.

8. Krok

Vyšľaháme si aj bielka so štipkou soli, potom pridáme cukor a šľaháme do tuha.Potom spojíme s tvarohovým krémom ku ktorému pridáme aj kyslú smotanu..

9. Krok

Pripravený krém nalejeme do papierových vežičiek a dáme zatuhnúť na nejaké 2 hodiny.

10. Krok

medzitým si dáme zamrznuté maliny do 50 ml vody a veríme asi 10 minút.Prepasírujeme po uvarení cez jemné sitko.Tortové želé si pripravíme podľa návodu a primiešame do malinovej šťavy.Chvíľu počkáme a keď malinová šťava trochu vychladne nalejeme do papierových vežičiek

11. Krok

Prichádzame k predposlednej fáze prípravy..Umyjeme čerstvé maliny a poukladáme ich na tortové želé..Zákusok necháme potom v chlade úplne zatuhnúť..Dozdobíme mandľovými lupienkami a v poslednej fáze odstránime papier na pečenie..

12. Krok

Tento dezert vyzerá veľmi vkusne, a tiež ovocie , džem a želé môžete prispôsobiť svojim chutiam..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5407 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.