- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová panenka na bielom víne so zemiakovou plackou
Bravčová panenka na bielom víne so zemiakovou plackou
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 600 g bravčovej panenky
- 1 zväzok mladej cibuľky
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica kečupu
- 1 dcl oleja
- soľ korenie
- 2 dcl bieleho vína
- Zemiakové placky:
- 6 zemiakov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- soľ , korenie
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- petržlenová vňať
- majoránka
- pochúťková kyslá smotana
Postup prípravy
1. Krok
bravčovú panenku si umyjeme osušíme a zbavíme blán..Potom ju nakrájame na medailónky cca 3 cm hrubé..
2. Krok
Rozpálime olej , a nakrájame si na jemno cibuľu..Na rozpálenom oleji oprážíme z oboch strán panenku, s tým že medailónik pred vložením na panvicu roztlačíme dlaňou a osolíme okoreníme a z jednej strany namažeme horčicou a kečupom..najskôr opečieme stranu kde máme namazané tieto suroviny.
3. Krok
Opekáme krátko ..cca 2 minútky z každej strany..Potom na výpeku orestujeme pripravenú cibuľku a pridáme keď je cibuľka opražená dozlatista nie plnú lyžicu hladkej múky..Zalejeme vývarom alebo vodou a si 2 dcl a prevaríme..Potom pridáme vínko a zredukujeme..ochutíme korením a soľou..
4. Krok
Zemiakové placky aby boli čo najrýchlejšie ja robím v mixéri..Dám do mixéra zemiaky s trochou vody, cesnak petržlenovú vňať a vajce a vymixujem..Nakoniec pridáme už priamo do misky najmeno nakrájanú cibuľku, múku a soľ a premiešam..Ochutím majoránkou..A na rozpálenej panvici pražím zemiakové placky dozlatista..
5. Krok
Bravčovú panenku podávame preliatu vínovým výpekom ,ako prílohu aspoň 2 - 3 zemiakové placky a kyslú pochúťkovú smotanu ..(môžete ju ochutiť cesnakom alebo kôprom.)
Priemerné hodnotenie receptu
(3.9 / 5)
12 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
34525 videní