Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkový perník – starý recept

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy pernik stary recept
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:20 hod

reklama:

Suroviny

  • 4 šálky polohrubej múky
  • 2 šálky kryštalového cukru
  • 1 šálka hrozienok
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli
  • 2 veľké jablká
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do perníka
  • 1 šálka vlašských orechov
  • 1 šálka oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Takže ideme na to..Najskôr si ošúpeme jablká a nastrúhame na hrubom strúhadle..môžete ich aj nakrájať na menšie kocky..jablká vložíme do hrnca a zalejeme ich 1 litrom vody..privedieme k varu.Povaríme 10 minút potom ocedíme..Šťavu si odložíme..

2. Krok

Hrozienka ktoré sme si predtým namočili posekáme na menšie , a to isté urobíme aj s orechmi..Do hrnca si dáme 1 šálku oleja, pridáme cukor a štipku soli, a miešame kým sa cukor celkom nerozpustí...

3. Krok

pridáme hrozienka a orechy potom scedené jablká a varíme 2 - 3 minútky..Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť..

4. Krok

v miske si zmiešame múku s kypriacim práškom do perníka, pridáme aj škoricu a vanilkový cukor,prilejeme olejovú zmes a vymiešame cesto..

5. Krok

Cesto vylejeme na plech s a papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej úre pri 180 °C cca 45 minút...Ak by vám cesto zvrchu horelo tak ho prikryte alobalom...

6. Krok

Vrch potom môžete preliať polevou z jablkového vývaru s medom..urobíte si ho tak, že jablkovú šťavu ktorá vám zostala , si dajte zovrieť a pridajte k nej 1 polievkovú lyžicu medu..vyredukujte a prelejte sirupom ktorý vznikol perník..je dobré ho napichať vidličkou aby šťava presiakla ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4265 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.