- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Pár nápadov na bufetové stoly..
Pár nápadov na bufetové stoly..
Trošku vám niečo o takomto druhu „občerstvenia „
napíšem..
Dôležitým určite je priestor..
Keďže pri tomto systéme vlastne samoobsluhovania sa,
je dôležitý priestor na pohyb, je nám jasné že budeme papať v stoji.
Okolie stolov musí byť priechodné a voľné..
Samozrejme jedlá by mali byť prispôsobené jedeniu v stoji..
taktiež osvetlenie je veľmi dôležité..
Treba mať stôl umiestnený pod dobrým svetlom,
aby hostia aj videli čo si vlastne naberajú..
Stolíky zvlášť na čistý aj na použitý inventár..
Nebudeme predsa odkladať použité taniere vedľa ešte čistých..
Obrúsky , servítky..Sú tiež dôležitými na vašom bufetovom stole..
A čo ponúknuť?
Klasické chuťovky a kanapky..
Jednoduché pokrmy napichnuté na špáradle.
Napríklad syr, šunka klobáska,olivy,svieža či sterilizovaná zelenina..
Kombinovať sa kadečo s hocičím v rôznych poradiach..
veľmi dobre ukážu kocky syra s bobuľami hrozna, alebo s olivami..
Alebo rôzne tvary vyrezané z chleba..(kocka, obdĺžnik,trojuholník)
natreté pomazánkou a dozdobené šunkou alebo údenou salámou..
Teplé a studené chuťovky na špízoch
Môžu byť vyprážané alebo grilované..
kúsky mäska rôzneho druhu môžu sa po teplenej úprave dopeniť chlebom,
alebo ponúknuť toasty..
Taktiež sa podáva v slaninke zabalená sušená slivka,
či plátok syra prekladať s plátkom šunky..
Krevetové chuťovky
Krevety by mali byť očistené, bez panciera
posypané nastrúhaným syrom a pokvapkané citrónom..
Môžete ich prekladať napríklad s mangom..
Sladké chuťovky na špízoch…
Tie sa pripravujú z ovocia,
alebo potom jednohubky z piškót ktoré sa namáčajú do pripravených pudingových omáčok,
alebo do čokoládových fontán..
Môžu byť napichané na ihliciach alebo špajdliach,
v rôznych kombináciach…
Chlebíčky..
Tu je fantázia neskutočná..
máloktorý bufetový stôl je bez nich..
Chleby rôznych chutí , farieb..
Natreté množstvom chutných pomazánok,
dozdobené salámou , vareným vajíčkom,a krásne nazdobené zeleninkou..
Chlebík by sa mal podávať už so servítkou a každý by mal byť samostatne..
Čím pestrejšie chlebíky urobíte tým bude váš bufet krajšie spievať.))
Plnené vajíčka a paradajky
Uvarené vajíčka na tvrdo ,zbavíme žĺtka z ktorého pripravíme fáš..
Vymiešame jednoducho žĺtko len s trochou masla a horčice..
Podľa chuti mierne osolíme..
paradajky plníme pre zmenu plnkami z ryže guľatej Mánya a zeleniny,
a potom upravujeme aj tepelne..
Fantasticky sa na vašej hostine budú vynímať aj
Gulôčky..
tie sa pripravujú zo zomletých alebo nastrúhaných surovín..
Pripravujú sa z mletého mäsa ako fašírky,
alebo z nastrúhaného tvrdého syra ktorý spájame trochou majonézy..
Ak guličky obalíte aj na záver v strúhanom syre,
vytvoríte syrové Rafaelo..
Občerstvenie v cestíčku
Akékoľvek malé kúsky mäsa, zeleniny, morských plodov
môžete obaliť v cestíčku..
To si pripravíte z 8 lyžíc hladkej múky ,1 žĺtka a 200 ml mlieka..
Ak chcete mať cestíčko vzdušnejšie nahraďte múku škrobom..
Kuracie kídelká
Sú tiež skvelým doplnení pohostenia..
Pečú sa alebo grilujú ..
Môžu byť predtým marinované v rôznych marinádach,
napríklad s pivom,cesnakom,medom..
Profiteroly
maličké loptičky z odpaľovaného cesta, ktoré môžu byť plnené
aj sladkou aj slanou plnkou..
Univerzálny recept na odpaľované cesto je
250 ml vody
100 g masla
štipka soli,
1 šálka hladkej múky
lyžica cukru
6 vajec..
Šampiňóny
Plnené alebo len vyprážané..
Plníme ich kuracou pečeňou a tvrdým nastrúhaným syrom..
Môžu sa aj zapekať..
Pečivo
Dôležitá súčasť každého bufetu..
Banketové pečivo rôznych tvarov upečené aj celozrnnej múky..
Sendviče a chleby,
toasty,a bruschetty,tyčinky a pagáče..
Mini pizze…
Rolády
Mäsové , zeleninové syrové aj salámové,piškótové..
Plnené plnkami sladkými aj slanými..
Omáčky a dipy
Tak aby sa hodili chuťovo k ponúkaným jedlám..
Pripravujú sa hlavne tatarská omáčka, kečup,
brusnicová omáčka,barbecue,smotanová alebo pikantná omáčka..
Ďalšie fotografie vo fotogalérii…