Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové pagáče

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zemiakové pagáče
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 40 g čerstvého droždia
  • 700 ml mlieka
  • 2 dcl slnečnicového oleja
  • 250 g masla
  • 3 väčšie zemiaky
  • 2 lyžičky soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky si dáme variť, potom ochladíme....Do misky si dáme: cukor droždie a vlažné mlieko a urobíme kvások..Keď kvasnice nabehnú prisypeme múku,2 lyžice soli a dve žĺtka..

2. Krok

Vypracujeme cesto ktoré miesime až kým sa nám prestane lepiť na steny misky a postupne prilievame olej..Miesime kým cesto olej nepojme a potom prikryjme utierkou a necháme kysnúť..

3. Krok

Medzitým si očistíme uvarené zemiaky..a maslo rozdelíme na tri rovnaké časti..Keď nám cesto nakysne cca 1 hodina, preložíme ho na pracovnú dosku a vyvaľkáme..Nastrúhame naň jeden zemiak na jemnom strúhadle a jednu časť masla ,ktoré taktiež nastrúhame..

4. Krok

Cesto preložíme od hora ku stredu, od spodu ku stredu od prava ku stredu od ľava ku stredu..a otočíme ho..prikryjeme utierkov a necháme podkysnúť..Po 20 minútach celý proces zopakujeme z druhým zemiakom, z druhov časťou masla..znova 20 minút necháme kysnúť a potom všetko ešte tretí krát..

5. Krok

Pripravíme si plech po posledom preložení, a ten si vymastíme..Po posledných 20 minútach kysnutia , si cesto zľahka yvaľkáme a pohárikom, alebo formičkou vykrajujeme kolieska ktoé ukladáme na plech v dostatočnej vzdialenosti od seba.. Každý pagáčik narežeme mriežkou na povrchu ,potrieme bielkami ktoré nám zostali a zvrchu ešte posolíme a môžete pridať aj rascu, mak, alebo sézam..

6. Krok

Pečieme pri 200°C dozlatista...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

29 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

75531 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.