- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
BRATISLAVA 13. júna 2016 (MR/PR) – Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá, chrumkavá gurmánska grilovačka. Radi si ju užívame každý rok. Aby taká naozaj bola, prináša vám Palma na tohtoročnú grilovaciu sezónu skvelú novinku – výberový repkový olej Raciol s citrónom a bazalkou, ktorý môžete využiť na prípravu teplých i studených dobrôt.
Raciol s citrónom a bazalkou je novinkou v rade výberových repkových olejov Raciol s bylinkami. Ide o olej z prvého lisovania, takže vďaka šetrnému spracovaniu v sebe zachováva všetky dôležité živiny a vyvážený pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Mix nadrobno posekanej bazalky a citrónovej kôry mu dodáva jedinečnú chuť, sviežu vôňu a doslova láka na chutné kulinárske experimenty.
Jedinečnou výhodou výberového repkového oleja špičkovej kvality je, že ho môžeme využiť pri príprave teplých i studených jedál. Pretože si svoje vlastnosti zachová aj pri vysokých teplotách okolo 180°C, môžeme s ním grilovať mäso, ryby, zeleninu i ovocie, variť, piecť i pražiť. To znamená, že na prípravu vynikajúcej grilovačky nám stačí jediný druh oleja – môžeme s ním jednoducho marinovať, grilovať, pripraviť z neho dipy, dresingy, nakladaný syr či zeleninu, alebo ochutiť šaláty z čerstvej zeleniny, ktoré v lete na stole nesmú chýbať. Mix bazalky a citróna dodá pripravovanému jedlu originálnu chuť.
Pre spestrenie chutí môžeme použiť aj ďalšie tri druhy výberového repkového oleja s bylinkami – Raciol s bazalkou, Raciol s paradajkami, cesnakom a bazalkou a Raciol s chilli, paradajkami a bazalkou. Spojenie repkového oleja špičkovej kvality a starostlivo vyberaných sušených byliniek a zeleniny je zárukou, že si pri ochutnávaní teplých i studených špecialít prídu na svoje aj tí najnáročnejší gurmáni.