- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Višňový závin
Višňový závin
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 150 g hladkej múky
- 80 ml teplej vody
- 1 lyžica rastlinného oleja
- štipka soli
- Náplň:
- 500 g višní bez kôstiek
- 100 g hnedého cukru
- 50 g mletých mandlí alebo orechov
- 3 lyžice strúhanky
- 1 vajce
- rozpustené maslo
Postup prípravy
1. Krok
Múku so soľou si dáme na pracovnú plochu. Urobte v strede jamku a nalejte rastlinný olej. Postupne na 3-4 x pridáme vodu. premiešavame prstami alebo vidličkou.Premiešame múku s vodou, kým nebudete mať mäkké cesto. Vymiesime cesto, ktoré sa zozačiatku preliepa na pracovnú plochu, a miesime tak dlho, kým sa neprestane lepiť a je hladké a pružné. Zpracujeme cesto do gule potrieme olejom, zabalíme do fólie a necháme odpočívať najmenej po dobu 30 minút.
2. Krok
Na stôl si rozprestrieme starý obrus, najlepšie s žakárovým vzorom, takže môžete ľahko testovať položte na obrus cesto dostredu a vaľkajte valčekom do kruhu s priemerom 25 cm.
3. Krok
Potom si cesto dajte n ruky , ako keď sa naťahuje pizza a od stredu cesto vyťahujte na hánkach prstov ku krajom..
4. Krok
Ak máte cesto dobre natiahnuté vráťte sa s ním na obrus , a opatrne naťahujte ďalej od stredu .Cesto sa stane tenkým tak, že bude presvitať vzor ...Hrubšie okraje zrežte radielkom..
5. Krok
Potrite cesto rozpusteným maslom. Zmiešajte strúhanku, cukor a mleté mandle,potom posypeme rovnomerne cesto.Teraz rovnomerne dáme višne..
6. Krok
Pevne zvinieme a zahneme boky. Umiestnite závin na plech švom dolu a potrite rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 180 ° C 40 minút.
7. Krok
Cesto naťahujte rýchlo, aby vám neobschlo..Potom sa zvykne lámať lebo je krehké...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2129 videní