- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Merengo jahodový koláč
Merengo jahodový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 2 žĺtky
- 100 g masla
- 100 g cukru
- 100 g polohrubej múky
- 1 celé vajce
- 2 lyžice mlieka
- 25 g lúpaných pistácií
- ešte budeme potrebovať:
- niekoľko lístkov mäty
- 2 bielka
- 100 g práškového cukru
- 200 g jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si formu na pečenie..Vystelieme ju papierom alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou. Forma s priemerom 24..
2. Krok
Pistácie nasekáme nožom.Maslo by malo mať izbovú teplotu..Vymiešame ho s cukrom do peny.Potom pridáme žĺtka a poriadne premiešame..
3. Krok
Pridáme preosiatu múku a pistácie spolu s mliekom..
4. Krok
Cesto dáme do formy a urovnáme..
5. Krok
Potom vyšľaháme bielka s cukrom do peny a tú navrstvíme na cesto..Vložíme do vyhriatej rúry 160 °C a pečieme cca 50 minút..Potom vyberieme a počkáme kým úplne nevychladne,až potom vyberieme z formy..
6. Krok
jahody umyjeme a poprekrajujeme na polovice.Ozdobíme povrch torty spolu s mätovými lístkami..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1920 videní