Ganache
- Kusov: 1
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- cesto:
- 6 vajec
- 150 g práškového cukru
- 270 g čokolády s vysokým podielom kakaa
- 150 g masla
- Ganache:
- 270 g bielej čokolády
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica pomarančovej šťavy
- nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Postup prípravy
1. Krok
2 vajcia 4 žĺtky a cukor miešajte, kým zmes zbelie. Potm nalámamnú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte zmes vajec s cukrom, odstavte a šľahajte..
2. Krok
Nakoniec primešajte zmäknuté maslo a vyšľahaný sneh zo zostávajúcich bielkov..
3. Krok
nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 30 - 35 minút pri 180 °C vo vyhriatej rúre..
4. Krok
Pripravíme si ganache..Nalámanú čokoládu roztopíme spolu so šľahačkou a šťavou z pomaranča.Povarím e asi 5 minút potom pridáme aj kôru..Necháme trochu zatuhúť a polotekuté vylejeme na koláčik...
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8145 videní