- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Creme brulle
Creme brulle
- Kusov: 3
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 25min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 380 ml smotany na šľahanie
- 5 žĺtok
- 30 g cukru
- 1 vanilkový lusk alebo extrakt
- cukor na karamel
Postup prípravy
1. Krok
Dajte zohriať smotanu..Nesmie sa však variť..
2. Krok
Predhrejeme si rúru na 170°C..V miske si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny..Za stáleho miešania prilejeme teplú smotanu..Potom p=relejeme do mištičiek v ktorých sa krém bude aj podávať..Misky musia byť ohnňuvzdorné..D hlbšieho pekáčika si nalejeme vlažnú vodu a misky s krémom vložíme do vodného kúpeľa.
3. Krok
Pečieme v rúre 30 - 40 minút pokiaľ krém nezatuhne.Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom vložíme do chladničky...
4. Krok
V chladničke by mal tuhnúť aspoň 6 hodín..Tesne pred podávaním na povrch krému vysypeme lyžičku cukru a ten potom skaramelizujeme.. najlepšie pištoľou na karamelizovanie,alebo vložíme do rúry kým cukor nestmavne...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3489 videní