- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Nočné bagety „Dračí chvost“
Nočné bagety „Dračí chvost“
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 12:20 hod
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 10 g soli
- 270 ml vody
- 2 g instantného droždia
Postup prípravy
1. Krok
Preosejeme si múku, pridáme droždie a soľ a poriadne premiešame..
2. Krok
Pridáme vodu a za pomoci kuchynského robota s hákom miesime cesto 10 minút..Ak sa vám cesto zdá byť príliš tuhé nebuďte v pokušení pridávať vodu..Bude to stačiť..
3. Krok
Vymiesené cesto zapracujeme do lopty, potrieme rastlinnným olejom a zabalíme do potravinárskej fólie..necháme odpočívať 12 hodín..Najlepšie keď si cesto vymiesime na noc...
4. Krok
Ráno si vymúčime pracovú dosku a cesto rozdelíme na časti... Každú časť zapracujeme do bochníka..
5. Krok
Každý vyvaľkáme do obdĺžnika 15x20, a potom zvinieme z jednej strany ku stredu,a potom zo strany druhej k stredu.
6. Krok
Tam kde sa nám cesto spoji pritlačíme a prstami spojíme.Potom dlaňami vyvaľkáme, pričom sa snažíme bagetu natiahnuť do dĺžky..
7. Krok
Z papieru na pečenie alebo zo silikónovej podložky si urobíme akési válovčeky priamo na plechu kde bagetky poukladáme a necháme 2 - 3 hodinky kysnúť.
8. Krok
Potom nožničkami robíme v 45 stupňovom uhle zástrihy ktoré prekladáme , a prstom poriadne stačíme aby sa nám počas pečenia neodlepili...
9. Krok
Pečieme pri 200°C 20 - 25 minút vo vyhriatej rúre..Ešte je dbré pred pečením vložiť do rúry nádobu s vodou aby sa vám bagetky nevysušili....
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5437 videní