Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slané pohostenie z lístkového cesta

Zoom_50769.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Lístkové cesto už zachránilo nejednu oslavu.

Výborne sa s ním pracuje a môžeme z neho vykúzliť veľa dobrôt.

Jeho zakúpením si ale prácu značne zjednodušíme.

Práca s hotovým cestom je tak jednoduchá,

že pohostenie z neho môžeme s kľudným svedomím zaradiť do kategórie rýchloviek.

Pri jeho príprave stačí mať pri ruke hladkú múku a pri vaľkaní cesto slabo poprašovať,

aby sa nelepilo na dosku a valček.

Ingrediencie k lístkovému cestu volíme doslova podľa vlastnej chuti,

k nemu sa totiž hodí naozaj skoro všetko.

Čo tak tento rok na Silvestra vyskúšať doma pripravené tyčinky, slimáky, plnené taštičky, slaný závin alebo Minipizzu?

Lístkovo špenátové studničky

Cq5dam.web_.616.462.jpeg

  • mrazené lístkové cesto (môže byť aj chladené)
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 500 g mrazeného špenátu
  • 200 g strúhaného syra
  • jemne nasekaná zelená cibuľka
  • 2 strúčiky cesnku

Predhrejeme si rúru na 200 °C..Lístkové cesto vyvaľkáme..Z cesta vykrajujeme tvary ak ako na linecké koláčiky.

V páre s dierkou uprosted a plný tvar.

Ukladáme hneď na seba var plný preložíme s tvarom s dierkou a

medzi vrstvami potrieme vyšľahaným žĺtkom aby sa nám prilepili k sebe..

Takto poukladané na plechu vyloženom s papierom na pečenie budeme plniť plnkou zo špenátu..

do mixéra si dáme smotanu, okvapkaný špenát na sitku, nastúhaný syr,nasekanú cibuľku a pretlačený cesnak..

Ochutíme korením a soľou a premixujeme..pripravenú zmes dáme do cukrárskeho vrecka a plníme ňou pripravené studničky.

Po naplnení vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 minút..(dozltista)

Chuťovky s údeným lososom

Chuťovky s lososm

  • 1 lístkové cesto
  • 240 g smotanového syra
  • 1 vajce
  • jemne nasekaná pažítka
  • soľ a mleté čierne korenie
  • citrónová kôra
  • 1 balenie údeného lososaLístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme tvary ktoré ukladáme na pripravený plech vyložený papierom na pečenie.

Cesto potierame vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200°C v predhratej rúre asi 15 minút..

Jedným zo spôsobov prípravy týchto lososových hamburgerov je aj:

Pred pečením ukladáme dva vykrojené tvary na seba a vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom poprípade ich môžeme po povrchu posypať sézamovým semienkom..

Po upečení a miernom vychladnutí ich opäť rozoberieme.

Krém na plnenie pripravíme zmiešaním smotanového syra a asekanej pažítky..

Dochutíme soľou a korením a potrieme jeden diel cesta.

Preložíme kúskom údeného lososa a prikryjeme druhým dielom cesta..

Samozrejme fantázii sa medze nekladú a zdobenie nemá hraníc..

Nezabudnite špáradlom všetko dobre spojiť..

Nivové kalíšky

Zoom_50769.png

  • lístkové cesto
  • syr s modrou plesňou (Niva,Roquefort)
  • figový džem

Z  pripraveného lístkového cesta vykrajujeme štvorce, ktoré budeme piecť v mini muffinovej forme.

Formu jemne pomastíme a štvorce zľahka pritláčame aj po stranách  aby sa po upečení vytvorili kalíšky ktoré budeme plniť..

Pečieme pri 200°C asi 10 – 15 minút..Dozlatista..Potom vyberieme z rúry a do strudu každého kalíška dáme kúsok pesňového syra..

Prekryjeme malou lyžičkou figového džemu a vložíme na chvíľku do rúry kým sa syr trochu nepustí..

Potom necháme mierne vychladnúť a ešte teplé podávame..

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.