Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makovo višňová torta s čokoládovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovo višňová torta
11
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min
Makovo višňová torta 1.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9714.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9715.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9716.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9717.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9718.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9719.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9720.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9721.jpg
reklama:

Suroviny

  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka mletého modrého maku
  • trištvrte šálky práškového cukru
  • 1 šálka oleja
  • 1 vajce
  • 3 žĺtky
  • 3 bielky
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • Višňová plnka:
  • 1 pohár zaváraných višní
  • 2 balenia červeného tortového želé
  • čokoládový krém:
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 balík parižskeho krému v prášku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tortovú formu s priemerom 26 cm si vymastíme a vysypeme múkou.Višne scedíme necháme odkvapkať a šťavu z nich si odložíme.

2. Krok

Vajce si vyšľaháme s elektrickým šľahačom spolu so žĺtkami a s cukrom do peny.Potom pridáme olej , mak a preosiatu múku spolu s práškom do pečiva premiešame , nakoniec vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

3. Krok

Cesto dáme do formy a pečieme 20 - 25 minút pri 180 °C .Skontrólujeme špáradlom.Necháme úplne vychladnúť..

4. Krok

Pripravíme si višňové želé..Podľa návodu na obale doplníme višňovú šťavu vodou a rozvaríme..Podľa chuti môžete aj docukriť..Uvaríme želé a potom k nemu prisypeme višne a premiešame.

5. Krok

Nalejeme višňovú vrstvu na vychladnutý korpus a necháme zatuhnúť.

6. Krok

Na radu prišiel parížsky krém ktorý si vyšľaháme so šľahačkou .Potrieme ním vychaldnutú višňovú vrstvu a dáme do chladničky ešte aspoň na 1 hodinu..

7. Krok

Vrch môžete dozdobiť podľa vlastnej fantázie..Zrniečkami maku, višňami alebo nastrúhanou čokoládou alebo šľahačkou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.9 / 5)

35 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

52003 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.