- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke
Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke
- Kusov: 1-5
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Kuracina sa stala súčasťou nášho stola ,nielen kvôli cene, jemnej chuti ,ale hlavne pre rýchlosť prípravy .
Ja vám ponúkam recept Kuracieho mäsa v horčičnej omáčke.
Jedlo môžete pripravovať z rôznych častí kuraťa. Nielen z krídel a stehien,ale samozrejme aj z pŕs.
Suroviny
- 1 kg kuracích stehien, krídel alebo pŕs
- 3 lyžice medu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžica horčičných semien
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice rastlinného oleja (najlepšie olivový)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- kari korenie
Postup prípravy
1. Krok
Marináda: Zmiešame med, horčicu, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, kari korenie s olejom a cesnakom.
2. Krok
Umyté a osušené kuracie prsia si dáme do vyššej misy .Zalejeme marinádou a premiešame. Je dôležité, aby sme kuracinu marinovali niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
3. Krok
Pred prípravou si mäsko naukladáme na pekáč. Rúru predhrejeme na 180 °C.
4. Krok
Pečieme asi 1 hodinu a sem tam podejeme marinádou.
5. Krok
Ak chcete mať na kuriatku chrumkavú kôrku, pridajte pred dopečením na stupňoch alebo prepnite na grilovanie.
6. Krok
Podávame s ryžou guľatou Mánya alebo so zemiakmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
11 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
82900 videní