- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Základný recept na čokoládový korpus
Základný recept na čokoládový korpus
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 270 g nahrubo nasekanej čokolády
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/3 hrnčeka nesladeného kakaa
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 1 hrnček zmäknutého masla
- 2 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 2 lyžice rastlinného oleja
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C.Formu na pečenie s odnímateľným dnom s priemerom 23 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
2. Krok
Vo vodnom kúpeli si pomaly roztopíme čokoládu a necháme ju aj trochu vychladnúť.Do veľkej misy preosejeme múku, kakao,kypriaci prášok ,sódu bikarbónu a soľ
3. Krok
V inej mise našľaháme elektrickým mixérom maslo s cukrom do peny.Postupne pridávame vajcia , každé dobre zašľaháme do zmesi.
4. Krok
Šľahač prepneme na nižší stupeň a pridávame striedavo suchú zmes , mlieko čokoládu a olej.
5. Krok
Vymiešané cesto preložíme do pripravenej formy na pečenie ..Pečieme 50- 60 minút alebo dovtedy kým špáradlo zapichnuté do cesta nezostane po vytiahnutí čisté..
6. Krok
Upečený korpus necháme po upečení 10 minút chladnúť..potom vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(2.6 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14984 videní