- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Kyslá polievka z údeného mäsa
Kyslá polievka z údeného mäsa
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 300 g údeného mäsa
- soľ
- 5 zrniek celého čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- 1 dl šťavy z kyslej kaputy
- 2 dl mlieka
- 1 lyžica hladkej múky
- 4 vajcia
- cukor
- kôpor alebo pažítka
Postup prípravy
1. Krok
Umyté údené mäso vložíme do studenej vody, okoreníme ,pridáme bobkový list a varíme na miernom ohni takmer do mäkka.
2. Krok
Pridáme šťavu z kapusty a dovaríme do mäkka.Mäso potom vyberieme a vývar zahustíme múkou premiešanou v mlieku..
3. Krok
Ak si trúfate tak do polievky vyklepnite po jednom vajcia a povarte ešte 5 minút..Ak polievku nepremiešate urobia sa vám stratené vajcia..Ak si na toto netrúfate vajcia samostatne uvarte a podávajte s polievkou nakrájané lebo nastrúhané..
4. Krok
Polievku podávame ochutenú na sladkokyslo s nasekanou pažítkou alebo s kôprom..Mäso z vývaru môžete nakrájať do polievky alebo podávať samostatne ako hlavné jedlo so zemiakovou kašou alebo so zeleninovým šalátom..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14749 videní