Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

5 receptov na pizza cesto

Pizza hut pizza.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Rýchle cesto na pizzu

Kuchyňa:
01 2.jpg
  • Kusov:3
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za:1:30 h

Dnes Vám chcem ponúknuť recept na pizza cesto. Dúfam, že ho skúsite a dáte vedieť, ako Vám chutilo.

Slávne príslovie hovorí:  “Rýchle je nepriateľom dobrého …” Nie vždy to však platí. Vyskúšajte!

Rýchle cesto na pizzu. Cesto na pizzu by malo pár hodín odpočívať, ale toto rýchle je hotové  za cca 15 minút. Samozrejme, ak ho necháte pár hodín oddychovať, nebude to na škodu, ale dá sa spracovávať ihneď.

Suroviny

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/3 šálky teplej vody
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • Vrchovatá kávová lyžička práškového droždia
  • 1/2 lyžice medu
  • Lyžička soli
  • môžete pridať aj lyžičku sušeného cesnakového prášku

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si urobíme kvások z teplej vody, medu a droždia.

2. Krok

Počkáme, kým kvasnice naberú na objeme a potom pridáme múku, soľ a olej.

3. Krok

Premiešame najprv vidličkou a potom vymiesime ručne.

4. Krok

Necháme podkysnúť na 5 minút.

5. Krok

Rozdelíme na 3 bochníky, ktoré vytiahneme do pizze.

6. Krok

Potom natrieme rajčinovou pastou alebo kečupom.

7. Krok

Pridáme šampiňóny, salámu alebo čokoľvek podľa Vašej chuti a fantázie.

8. Krok

Skúste to, nebudete ľutovať…

Výborné cesto na fantastickú pizzu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
4547570241_efcfd36973_o 640x427.jpg
  • Kusov:2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za:1:15 h

Suroviny

  • 1 šálka vlažnej vody
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • 1 lyžička medu
  • 2 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

Postup prípravy

1. Krok

o väčšej miske si zmiešame dohromady teplú vodu, droždie ,medr a necháme 5 minút kým kvasnice nenabehnú..Droždie by sa malo napeniť ak sa tak nestane skúste to znova..

2. Krok

K droždiu potom pridáme múku, soľ a olivový olej a miesime kým sa nám všetko neprepojí..Musí nám vzniknúť plastické cesto..Miesime približne 8 minút potom by to malo byť správne premiesené..Ak sa vám cesto lepí pridajte trochu múky..

3. Krok

Cesto potom nechajte v miske ktorú si dbre vymastíte a taktiež pomastite aj vrch cesta..Prikryte misku utierkou a nechajte 30 minút na teplom mieste..Pokiaľ cesto momentálne nebudete potrebovať môžete ho dať aj do chladničky kde vám bude kysnúť pomalšie..

4. Krok

Cesto potom rozvaľkajte a roztiahnite na požadovanú veľkosť , potrite rajčinovým základom a ostatné ingrediencie si pridajte podľa vlastnej chuti..

5. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre 220 °C 10 – 15 minút..

 

Cesto na pizzu za 10 minút..

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Screenshot_4 640x437.jpg

Toto  cesto  na  pizzu  je  naozaj  rýchle , nadýchané a  hotové  za 10 minút  bez  toho  aby  ste  čakali  na  podkysnutie.

Chutné  je  ako  originálne a  neuveríte  že  aj  napriek  krátkej dobe bude  flexibilné a dobre  sa  vám s  ním  bude  pracovať..

čo  je  dôležité, pizzu môžete chrumkať už  o 30 minút..)))

Takže  hor sa na  to a  viac  už  nebudete  kupovať  mrazenú pizzu…

Suroviny

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 sáčok sušeného droždia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 pohár teplej vody
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup prípravy

1. Krok

Voda by mala mať teplotu cca 50 °C..Výborná je tie srvátka ktorú môžete použiť namisto vody.. Zmiešame si 1 šálku múky s vodou a pridáme droždie..Premiešame a za stáleho miešania pridávame ostatnú múku.Primiešame aj soľ a nakoniec olivový olej..Missime kým nieje cesto mäkké a pružné..

2. Krok

Vzhľadom na to, že sme do toho cesta pridali 3 x viac droždia ako sa do pizza cesta dáva je potrebné ihneď po domiesení s ním pracovať..Čiže si ho rozprestrieme na plech a hneď potrieme rajčinovým základom a navrstvíme podľa chuti čo máte na pizzi radi..

3. Krok

pečieme pri 220 – 250 °C cca 8 – 10 minút..

 

Pizza cesto

Kuchyňa:
Náročnosť:
  • Kusov:4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za:60m

Suroviny

  • 400 g hladkej múky (môžete použiť aj 250 g celozrnnej a 150 g hladkej)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 kocky droždia (21g)
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2 1/2 lyžice olivového oleja

Postup prípravy

1. Krok

Na pracovnú dosku si nasypeme múku a do stredu urobíme jamku.220 ml teplej vody nalejeme do stredu a rozdrvíme kvasnice.Miesto cukru do stredu nalejeme lyžicu medu.

2. Krok

Necháme podkysnúť..cca 10 minút a potom pridáme olivový olej a soľ a začneme miesiť cesto..Miesime až kým cesto nieje hladké a pružné.Cesto necháme v mise a pretrieme ho po povrchu ešte zvyššným olivovým olejom.Cesto potom pretočte v mise a nechajte kysnúť prikryté utierkou.

3. Krok

Kysnutie trvá 30 – 40 minút.Potom už spracujeme na bochníky a tvarujeme pizze ktoré podľa danej receptúry nazdobujeme..))

 

Cesto na pizzu

Chod: ,
Náročnosť:
Maxresdefault 640x360.jpg
  • Kusov:2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 3:0 h
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za:3:10 h

Pripraviť dobré cesto na pizzu aj keď sa to nezdá je celkom kumšt..
Cesto by malo byť tenké, odspodu chrumkavé a voňavé..
Treba dodržiavať niekoľko pravidiel aby sa vám podarilo..
Múka by mala byť prevzdušnená ..mali by ste ju minimálne 3 x preosiať aby sa prevzdušnila kyslíkom.
Vtedy bude cesto nadýchané a bude sa vám s ním dobre pracovať..
Používajte kvalitné kvasnice pretože tie lacnejšie majú pivný zápach.
Cesto by vám nemalo nachladnúť preto pozatvárajte okná a dvere aby ste nemali prievan.
Používajte vlažnú , nie však ľadovú vodu..
a naťahujte ho o d stredu ku krajom..Okraje urobte samozrejme hrubšie..
A samotný plech na ktorom budete cesto piecť by ste mali potrieť olejom a zjemna poprášiť hrubou múkou..

Suroviny

  • 160 ml vlažnej vody
  • 1 čajová lyžička suchého droždia
  • 2 šálky (250 ml) hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup prípravy

1. Krok

Zalejte suché droždie vlažnou vodou a dobre premiešajte..Do misky si dáme múku , soľ a droždie s vodou.Vypracujeme cesto.

2. Krok

Cesto spracovávame na pomúčenej doske a miesime asi 10 minút..Ak sa vám lepí pridajte trochu múky..

3. Krok

Cesto by malo byť mäkké a pružné.Potom cesto potrite celé olivovým olejom..Urobte to tak, že si olej dajte na ruky a cesto pohladkajte..

4. Krok

Vložt e ho do misky a prikryte utierkou alebo fóliou.Dajte ho na teplé miesto a nechajte kysnúť cca 1,5 hodiny.Malo by vám zdvojnásobiť objem.

5. Krok

Potom cesto dajte na pracovnú dosku a roztlačte ho päsťami.rozdeľte ho na dve gule..Prikryte a znovu nechajte odpočívať 1 hodinu.

6. Krok

Po hodine vyformujte rozťahovaním pizzu..Rozťahujte od stredu ku krajom prstami a potom celými rukami.

7. Krok

Potom potrite rajčinovým základom a ingrediencie sú už na vás..))Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 10 minút..

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.