- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Čokoládová torta s portským vínom
 
Čokoládová torta s portským vínom
          - Kusov: 1
 - Porcií: 12
 - Čas Prípravy: 10min
 - Varenie: 40min
 - Hotové Za: 50min
 
Suroviny
- 360 g polohrubej múky
 - 60 g kakaa
 - 2 čajové lyžičky sódy
 - 1/2 lyžičky soli
 - 225 g trstinového cukru
 - 160 ml oleja
 - 420 ml mlieka
 - 60 ml portského vína
 - 2 lyžice jablčného octu
 - poleva:
 - 120 ml mlieka
 - 1 lyžica portského vína
 - 150 g čokolády
 
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 175°C..Formu na tortu s priemerom 20 cm si vymastíme maslom a vysypeme múkou.V jednej miske si zmiešame suché ingrediencie, a v druhej mokré.
2. Krok
Potom obe zmesi prepojíme a vymiešame do hladka. Nakoniec prilejeme ocot a vylejeme do pripravenej formy na pečenie.
3. Krok
Pečieme asi 40 minút potom vyberieme na mriežku a necháme mierne vychladnúť..Nakoniec prelejeme čokoládovou glazúrou.
4. Krok
Glazúru si pripravíme tak , že vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu v mlieku s trochou portského vína..Po preliatí torty môžete dozdobiť tortu napríklad praženými celými lieskovými orieškami, alebo kokosovými hoblinami..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
727 videní