- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čokoládová torta s portským vínom
Čokoládová torta s portským vínom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 360 g polohrubej múky
- 60 g kakaa
- 2 čajové lyžičky sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 225 g trstinového cukru
- 160 ml oleja
- 420 ml mlieka
- 60 ml portského vína
- 2 lyžice jablčného octu
- poleva:
- 120 ml mlieka
- 1 lyžica portského vína
- 150 g čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 175°C..Formu na tortu s priemerom 20 cm si vymastíme maslom a vysypeme múkou.V jednej miske si zmiešame suché ingrediencie, a v druhej mokré.
2. Krok
Potom obe zmesi prepojíme a vymiešame do hladka. Nakoniec prilejeme ocot a vylejeme do pripravenej formy na pečenie.
3. Krok
Pečieme asi 40 minút potom vyberieme na mriežku a necháme mierne vychladnúť..Nakoniec prelejeme čokoládovou glazúrou.
4. Krok
Glazúru si pripravíme tak , že vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu v mlieku s trochou portského vína..Po preliatí torty môžete dozdobiť tortu napríklad praženými celými lieskovými orieškami, alebo kokosovými hoblinami..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
640 videní