Steak
- Kusov: 3
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 6min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 3 ks hovädzej sviečkovice
- 2 vetvičky tymiánu
- Petržlenová vňať
- Steakové korenie
- Rukola
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica balzamikového octu
- Soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Mäso roztlačíme jemne s rukou a potrieme olivovým olejom. Posypeme z oboch strán korením na steaky. Necháme chvíľu postáť. Potom posypeme tymiánom. Držíme sa toho, že správny steak by mal mať 2 cm.
2. Krok
Rozpálime gril alebo pavničku. Steak pečieme z každej strany cca 3 minúty (krvavý). Ak chcete prepečený, tak z každej strany 3 minúty a potom znova aspoň po 2 minúty z každej strany.
3. Krok
Nasekáme si petržlenovú vňať a papriku nakrájame na malé kocky. Toto premiešame s balzamicom, soľou a s trochou olivového oleja. Túto zmes dáme na tanier a na to poukladáme steaky. Pridáme aj výpek zo steakov. Dozdobíme rukolou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10784 videní