- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- MAKOVÁ TORTA S JOGURTOVÝM KRÉMOM, MALINAMI A MARHUĽAMI
MAKOVÁ TORTA S JOGURTOVÝM KRÉMOM, MALINAMI A MARHUĽAMI
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Na tortový korpus budete potrebovať: 500 gramov masla
- 800 gramov krupicového cukru
- 12 vajec
- 2 hrnčeky mlieka
- 1 kilo polohrubej múky
- 2 prášky do pečiva
- 200 gramov mletého maku
- Trochu masla a hrubej múky na vysypanie formy
- Na krém a náplň budete potrebovať: 950 gramov mascarpone (môžete nahradiť iným čerstvým syrom)
- 500 gramov bieleho Selského jogurtu Hollandia
- 1 žĺtok
- 130 gramov múčkového cukru
- 3 lyžice vanilkového cukru
- 200 gramov malín
- 500 gramov marhúľ
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si pripravíme cesto na korpus. Maslo, cukor a vaječné žĺtky vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva a mlieko. Následne vypracujeme z bielka sneh a opatrne vmiešame do cesta. Nakoniec vsypeme mak.
2. Krok
Aby sme získali štyrii kusy korpusu na jednotlivé poschodia, vytrieme a vysypeme dve tortové formy s priemerom 28 centimetrov a rovnomerne ich naplníme cestom. Pečieme zhruba 30 – 40 minút v predhriatej rúre na 180°C.
3. Krok
Medzitým si pripravíme krém. Do misky vložíme mascarpone, jogurt, žĺtok a oba druhy cukru a vyšľaháme do hladka.
4. Krok
Hotové korpusy necháme vychladnúť a obidva vodorovne rozkrojíme tak, aby nám vznikli štyri rovnaké pláty. Tie potom natrieme krémom, naplníme ovocím a postupne vrstvíme na seba, až vznikne torta. Výsledný dezert ozdobíme zvyšným makom a tými najkrajšími kúskami marhúľ a malín.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4571 videní