Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Labute z odpaľovaného cesta

reklama:
Labute z cesta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 hod
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 2:30 hod

Čo poviete? Vyzerajú fantasticky…

reklama:

Suroviny

  • 110 g masla a 2 polievkové lyžice masla
  • 1 šálka vody
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1,5 lyžičky cukru a 3/4 šálky cukru
  • 1 a 1/3 šálky hladkej múky
  • 4 veľké vajcia
  • 2 šálky mlieka
  • 3 žĺtky
  • 1,5 lyžičky vanilkovej esencie
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozohrejeme rúru na 210 °C. Pripravíme si plech a vyložíme ho papierom na pečenie.

2. Krok

Vo väčšom hrnci privedieme do varu maslo (110 g), 1 šálku vody, 1/4 lyžičky soli a 1,5 lyžičky cukru. Potom odstránime z tepla a naraz za neustáleho miešania vysypeme múku. Vymiešame dohladka a vrátime späť na oheň.
Varíme 1-2 minúty, kým sa nám hmota neodlepuje od krajov hrnca. Cesto odstavíme a vymiešame ručným šľahačom, nech trochu prechladne.

3. Krok

Postupne budeme vmiešavať vajcia za stáleho miešania. Cesto musí byť pevné a držať musí pokope, čiže keď misku prevrátite hore nohami, musí držať stále nadne.

4. Krok

Potom si dáme časť z cesta do cukrárskeho špricu a nastriekame hlavy.

5. Krok

Telá labutí urobíme tak, že zhodíme špičku vrecka a striekame vlastne len kôpky na plech. Samozrejme môžete to robiť aj so širšou špičkou, to už je na Vás.

6. Krok

Pečieme 15 minút, potom znížime teplotu na 190 °C a pečieme ďalších 25 minút alebo dlhšie do zlatej farby.
Cesto by malo nabrať na objeme. Necháme vychladnúť na rošte.

7. Krok

Krém si pripravíme uvarením pudingu. Dáme si rozvariť 2 šálky mlieka s 3/4 šálky cukru a s 1/4 lyžičkou soli, v troche rozrobíme 1/3 šálky múky.
Samozrejme môžete použiť Zlatý klas, potom nemusíte pridávať žĺtky. Pokiaľ však krém varíte z múky, pridajte do pudingu žĺtky a ešte aspoň 1 minútu povarte.

8. Krok

Potom krém odstavíme a ešte do horúceho vmiešame 2 polievkové lyžice masla a vanilku. Prikryté fóliou necháme vychladnúť.

9. Krok

Po vychladnutí prerežeme telo labute najskôr na polovicu a potom vrchnú časť ešte na štvrtinky.
Naplníme krémom. Potom do krému vtlačíme krky.

10. Krok

Hotové labute posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

29474 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.