- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Od vás
- Párok v rožku, inak trošku .)
Párok v rožku, inak trošku .)
Hong Kong Style Sausage Rolls
Existuje mnoho rôznych zapôsob pečení chleba a rožkov s rôznymi štýlmi a vkusmi.
Moja rodina má rada mäkké, pružné a nadýchané pečivo, ako tie v čínskom štýle.
Suroviny
- 4-6 klobás, akýchkoľvek druh podla vašich predstav
- 350 g chlebová múka
- 55 g cukru krupice
- 5 g soli
- 56 g vajca
- 7 g sušeného mlieka (zvýšení vône)
- 125 ml mlieka
- 120 g tangzhong (pozrite si dolu výrobu tanzhong)
- 5-6 g instantných kvasníc
- 30 g masla (nakrájame na malé kúsky, pri izbovej teplote)
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešame všetky suché suroviny : múka, sol, cukor a instantných kvasnice do misy.
2. Krok
Robotom vyšľaháme všetky ostatné suroviny: mlieko, vajce a tangzhong , potom zmiešame všetko spoločne prehnetáme.
3. Krok
Nakoniec pridáme maslo.
4. Krok
Je to celkom chaotické v tejto fáze (To je dôvod, prečo som použila pekárničku ) .
5. Krok
Cesto spracujeme do tvaru gule.
6. Krok
Vložíme do vymazanej misy a prikryjeme vlhkým ručníkom.. asi 40 minút.
7. Krok
Cesto rozdelíme na štyri až šesť rovnakých dielov, vytvarujeme do tvaru gulí a necháme 15min. odpočívať.
8. Krok
Potom z každej gule urobíme valček cca 41 cm a obmotáme párku. Potriete rozšlahaným vajcom a dáme piecť .
9. Krok
Pečieme v pred ohriatej 180°C trúbe po dobu 35 minút. Hotové na mriežku a necháme vychladnúť.
10. Krok
Tangzhong -uvarí sa cca 1 lyžica chlebové múky v 5 lyžíc vody na 65 ° C. Zmiešame múku vo vode a bez hrudiek. Varte stredne miernom ohni za stáleho miešania, aby se zabránilo pripáleniu.. Zmes sa stáva silnejšia a silnejšia.. až sa stane taká kašovitá. Je to hotovo. Získate tangzhong. 😉