- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Mletá bravčová roláda plnená paprikou a uhorkami
Mletá bravčová roláda plnená paprikou a uhorkami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 1 kg mletého bravčového mäsa
- 1 lyžica horčice
- 1 vajce
- 3 lyžice strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
- plnka:
- 2 červené papriky
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 nakladané uhorky
- 1 lyžica strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Nakrájame si n a jemno cibuľu aj papriku.Na panvici s trochou oleja si orestujeme cibuľu a potom pridáme nakrájanú papriku.Podusíme asi 5 minút.
2. Krok
Zvlášť si do misky nakrájame nadrobno uhorky.pridáme k nim podusenú cibuľu s paprikou, soľ a korenie a pridáme aj za lyžicu strúhanky aj pretlačený cesnak.Všetko dôkladne premiešame.
3. Krok
zvlášť v miske si zarobíme mleté mäso.Pridáme k nemu soľ a korenie , horčicu,vajce a strúhanku..Všetko dôkladne premiešame.Môžete pridať aj za lyžičku červenej papriky a pretlačený strúčik cesnaku.Nieje to však nutné.
4. Krok
Všetko premiešame ..Pripravíme si alobal na ktorý navrstvíme zmes mletého mäsa..Mäso pokryjeme vrstvou plnky, a opatrne zvinieme.a necháme zabalené v alobale.Poriadne uzavrieme aj konce..
5. Krok
Rolku dáme na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry kde roládu pečieme pri teplote 180°C cca 50 minút..
6. Krok
Potom ju vyberieme alobal zvrchu otvoríme a dopekáme ešte 10 minút..Pričom zvýšime teplotu na 200°C..
7. Krok
Nakrájame na kolieska a podávame..Ako príloha sú vhodné najmä zemiaky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3650 videní