- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Jemná paštéka z kuracej pečene
Jemná paštéka z kuracej pečene
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 1 kg kuracej pečene
- 2 cibule
- 150 g masla
- soľ a korenie podľa chuti
- 150 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Pečeň si umyjeme necháme odkvapkať a potom ju vyčistíme a nakrájame na väčšie kusy.
2. Krok
Cibuľu si nakrájame na polkruhy.Na panvici rozohrejeme 50 g masla orestujeme cibuľu do sklovita a potom pridáme pečeň.
3. Krok
Pečeň restujeme na cibuľke dovtedy kým sa nestratí celkom ružová farba cca 5 - 7 minút..
4. Krok
Potom ju preložíme do misky a s tyčovým mixérom ju premixujeme do jemného pyré.pokiaľ chceme paštéku čo najjemnejšiu utrieme pečeň ešte cez jemné sito.
5. Krok
Ešte do teplej pečene pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo izbovej teploty a necháme úplne vychladnúť.
6. Krok
Vyšľaháme si šľahačku do tuhej peny a pridáme k pečeni a starostlivo premiešame..Ochutíme soľou a korením a dáme do chladničky poriadne zachladiť.minimálne 30 minút.
7. Krok
Na kanapky použite toustový chlebík z ktorého vykrajovátkom vykrojíte kolieska natriete paštékou a dozdobíte podľa vlastnej fantázie..Napríklad uhorkou a cherry paradajkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5909 videní