- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čokoládovo višňový zákusok 🍰
Čokoládovo višňový zákusok 🍰
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 180 g práškového cukru
- 130 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 4 vajcia
- 1 lyžička vanilkového cukru
- Višňový sirup:
- 300 g mrazených višní
- 100 g cukru
- 125 ml vody
- Krém:
- 350 g mascarpone
- 125 g smotana na šľahanie
- 60 g práškového cukru
- Čokoládovo rumová poleva:
- 100 g horkej čokolády
- 90 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžičky tmavého rumu
- 20 g bielej rozpustenej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme rumovo čokoládovú polevu.Nasekáme čokoládu na menšie kúsky a dáme ju do misky.V hrnčeku privedieme smotanu na šľahanie do varu, a zalejeme ňou čokoládu v miske.Necháme chvíľu postáť a potom premiešame kým sa čokoláda nerozpustí a nevytvorí sa homogénna hmota.pridáme rum a znovu premiešame.
2. Krok
Povrch misky prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladničky asi na 1 hodinu.
3. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov.S bielkov vyšľaháme sneh s polovicou cukru..
4. Krok
S druhou polovicou cukru a s vanilkovým cukrom vymiešame žĺtka do peny.Potom prepojíme obe hmoty,a vmiešame aj múku s kakaom..Miešame zdola nahor drevenou vareškou.
5. Krok
Na plech vyložený papierom na pečenie nalejeme cesto a pekne ho zarovnáme.
6. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 15 minút.Potom z rúry vyberieme, odstránime papier na pečenie .Cesto rozrežeme na dve časti.
7. Krok
Višňový sirup.Do panvičky si dáme cukor s vodou a rozvaríme.Keď sa cukor rozpustí odstavíme a vložíme mrazené višne.Necháme polevu takto vychladnúť a povyberáme celé višne , poukladáme ich na papierové obrúsky aby nasiakli prebytočnú vlhkosť..
8. Krok
Mascarpone vymiešame s cukrom do peny.Zvlášť vyšľaháme šľahačku,a potom jemne zmiešame s mascarpone.
9. Krok
Obidve časti piškóty pokvapkáme višňovým sirupom a necháme 10 - 15 minút nech piškóta dobre presiakne.
10. Krok
Potom nanesieme na piškótu čokoládovo rumovú polevu.Na druhú časť piškóty navrstvíme polevu z bielej čokolády..
11. Krok
Na jednu časť piškóty bez čokoládovej polevy nanesieme polovicu krému a na jeho vrch poukladáme okvapkané višne.
12. Krok
Potom priložíme druhú časť piškóty a na tú takisto navrstvíme druhú časť krému.(Dá sa to dobre nanášať cukrárskym vreckom buď bez špičky , alebo z rovnou špičkou)
13. Krok
Vrch prizdobíme nastrúhanou čokoládou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
477 videní