Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci Snickers 🍫

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Bez nazvu 1 3.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min

Domashniy snikers 1.jpg Domashniy snikers 2.jpg Domashniy snikers 3.jpg Domashniy snikers 4.jpg Domashniy snikers 5.jpg Domashniy snikers 6.jpg Domashniy snikers 7.jpg Domashniy snikers 8.jpg
reklama:

Suroviny

  • 300 g čokolády
  • Karamelová vrstva:
  • 175 g pražených arašidov
  • 75 g masla
  • 185 g cukru
  • 150 g salka
  • 155 ml kukuričného sirupu (alebo invertného cukrového sirupu)
  • Medový nugát:
  • 130 g medu
  • 400 g cukru
  • 2 bielka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie 22x33 cca si pokryjeme papierom na pečenie.

2. Krok

polovicu čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Nalejeme na papier a zarovnáme.

3. Krok

Plech vložíme do mrazničky aby nám čokoláda dobre zatuhla. A pripravíme si medový nugát.

4. Krok

Med a cukor si dáme do hrnčeka a nalejeme 50 ml vody.Dáme na malom plameni zohriať..Všetko by sa malo púšťať pri teplote 135 °C..Keď sa vám zdá byť hmota hustá kvapnite z nej do šálky so studenou vodou..Kvapka by mala zostať spolu..

5. Krok

Kým sa sirup varí vyšľahajte si bielka do pevna..Potom sirup lievame tenkým prúdom k vyšľahaným bielkam za stáleho šľahania,a šľaháme až kým zmes úplne nezhustne.

6. Krok

Potom natrite nugát na zamrznutú čokoládu a zarovnajte.Dáme do chladničky na 1 hodinu.

7. Krok

Kým sa nugát chladí pripravíme si karamel..Do hrnca si dáme všetky ingrediencie určené na túto vrstvu a rozvaríme pri neustálom miešaní.Teplota by sa mala pohybovať okolo 120°C..Varíme kým zmes nezhustne a nespojí sa..Potom prisypeme arašidy.

8. Krok

Natrieme na nugátovú vrstvu a zahladíme..Potom opäť vložíme do chladničky..Necháme úplne zatuhnúť..

9. Krok

Po zatuhnutí karamelu roztopíme zvyšnú čokoládu nad parou a rozotrieme po povrchu..Zas dáme zatuhnúť a potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

911 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.