- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Koláčiky „Broskyne“
Koláčiky „Broskyne“
- Kusov: 20
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 60min
Tu nájdete fotopostup:
|
Suroviny
- 2 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 60 g masla
- 60 g kyslej smotany
- 350 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Plnka:
- 200 g salka karamelového hustého
- 50 g džemu podľa chuti
- Na farbenie:
- Potravinárske farby , červená a žltá
- jablková šťava
- kryštáľový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme si vajcia s cukrom do peny.
2. Krok
Potom vmiešame na malé kúsky nasekané maslo izbovej teploty a znovu premiešame.teraz príde na rad kyslá smotana.
3. Krok
Po vmiešaní smotany pridáme múku s práškom do pečiva..Miešame už hákom..Najskôr pridáme len 300 g múky a potom podľa konzistencie vmiešame aj ostatnú ak je to potrebné..Cesto by malo byť husté ale nie ako betón.
4. Krok
Cesto si zoberte do rúk a skúste vyformovať guličku.Nemala by sa vám lepiť na ruky.Pomôžete si tak že si ruky trochu navlhčíte vodou alebo olejom.
5. Krok
Každá gulička by mala mať odhadom 35 g..Ukladajte ich na plech vyložený s papierom na pečenie tak 2 - 3 cm od seba.
6. Krok
Pečieme sušienky v rúre pri 180°C 10 - 12 minút..
7. Krok
Upečené by mali trochu vychladnúť..potom ich pozberáme z plechu a do každej sušienky z vnútornej strany urobíme priehlbinku..dá sa to urobiť lyžičkou, alebo nástrojom na odstraňovanie jaderníkov.
8. Krok
Plnku pripravíme vymiešaním hustého karamelového salka s džemom..Miešame až kým sa nám všetko neprepojí.Plnku dáme do cukrárskeho vrecka, a naplníme ňou priehlbiny..Necháme ešte takto nespojené trochu zatuhnúť a až potom spájame dve sušienky dohromady aby sa nám vytvorila broskyňa.
9. Krok
Do 2 dcl jablkovej šťavy si zarobíme potravinársku farbu..do jednej misky červenú do druhej žltú..pripravíme si do tretej misky kryštáľový cukor.
10. Krok
Broskyne namáčame na 2 sekundy najskôr do jednej farby potom do farby druhej a ihneď ich obaľujeme v kryštáľovom cukre.
11. Krok
Takto pripravené broskyne prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme ešte na 3 - 4 hodiny do chladničky nech zmäknú..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4475 videní