- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Baklažánové batôžky
Baklažánové batôžky
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Sezóna cukiet a baklažánov.
Rada ho grilujem či zapekám..Tento tmavofialový plod je medzi zeleninou neprehliadnuteľný a celkom úspešne sa u nás udomácnil. Jeho domovinou je India a Čína, ale darí a mu aj v slovenských záhradkách.
Suroviny
- 2 stredne veľké baklažány
- 115 g čerstvej mozzarelly
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 stredné paradajky
- 4 lístky čerstvej bazalky
- 4 stonky pažítky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- soľ a korenie
Postup prípravy
1. Krok
Nakrájajte baklažán na tenké plátky pozdĺžne a posypte soľou.
2. Krok
Zľahka ogrilujte baklažánové plátky z oboch strán.
3. Krok
Mozzarellu a paradajky nakrájame na malé kúsky.
4. Krok
Na ugrilovaný plátok baklažánu položíme plátok rajčiny a mozzarellky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme trochou olivového oleja. Zrolujeme a zviažeme pažítkou a dozdobíme lístkami bazalky .
5. Krok
Ihneď podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10433 videní