- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Čokoládovo a orechová torta s Mascarpone a Nutellou
Čokoládovo a orechová torta s Mascarpone a Nutellou
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1/2 šálky kakaa
- 1/2 bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 100 g masla
- 2 šálky polohrubej múky
- 500 g nutelly
- 150 g orechov (lieskových)
- 1 šálka cukru
- 1 šálka hnedého cukru
- 1 1/2 lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
- 220 g mascarpone
- 1 šálka teplej vody
- 2 lyžičky vanilkového extraktu (do cesta)
- 1 lyžička vanilkového extraktu (krém)
- 2 vajcia
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si predhrejeme rúru na 180°C..Zmiešame si v miske suché prísady.Múku, sódu, kakao a soľ.
2. Krok
V inej miske si vyšľaháme mäkké maslo s hnedým aj bielym cukrom do ľahkej peny.Potom pridajte vajcia jedno po druhom a za každým poriadne prešľahajte.primiešajte aj vanilkový extrakt.
3. Krok
teraz budeme pridávať striedavo múčnu zmes, vodu a jogurt.Vždy po lyžičke z každého,..Robíme to za stáleho šľahania.
4. Krok
pripravíme si dve tortové formy a vymastíme ich a vysypeme múkou.Do oboch nalejeme cesto a pečieme 30 - 35 minút.Skontrólujeme špáradlom.
5. Krok
Pripravíme si krém.Vyšľaháme si šľahačku a odložíme ju .Potom vysľaháme mascarpone s vanilkovým extraktom pridáme polovicu nutely a miešame až kým zmes nebude hladká.Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.Krém odložíme do chladničky.
6. Krok
Vychladnutú jednu časť korpusu natrieme nutelou a dáme na pár minút do chladničky nech nutela zatuhne.Potom navrstvíme na nutelu nutelový krém.Prikryjeme druhým korpusom a potrieme celú tortu krémom..
7. Krok
Dozdobíme krémom a cukrárskym vreckom.Posypeme nasekanými opraženými lieskovými orieškami a môžeme nakrájané podávať..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4729 videní