Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládovo a orechová torta s Mascarpone a Nutellou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Qzeveqjvgmu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:5 hod
reklama:

Suroviny

  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1/2 bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 100 g masla
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 500 g nutelly
  • 150 g orechov (lieskových)
  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 220 g mascarpone
  • 1 šálka teplej vody
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu (do cesta)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (krém)
  • 2 vajcia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si predhrejeme rúru na 180°C..Zmiešame si v miske suché prísady.Múku, sódu, kakao a soľ.

2. Krok

V inej miske si vyšľaháme mäkké maslo s hnedým aj bielym cukrom do ľahkej peny.Potom pridajte vajcia jedno po druhom a za každým poriadne prešľahajte.primiešajte aj vanilkový extrakt.

3. Krok

teraz budeme pridávať striedavo múčnu zmes, vodu a jogurt.Vždy po lyžičke z každého,..Robíme to za stáleho šľahania.

4. Krok

pripravíme si dve tortové formy a vymastíme ich a vysypeme múkou.Do oboch nalejeme cesto a pečieme 30 - 35 minút.Skontrólujeme špáradlom.

5. Krok

Pripravíme si krém.Vyšľaháme si šľahačku a odložíme ju .Potom vysľaháme mascarpone s vanilkovým extraktom pridáme polovicu nutely a miešame až kým zmes nebude hladká.Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.Krém odložíme do chladničky.

6. Krok

Vychladnutú jednu časť korpusu natrieme nutelou a dáme na pár minút do chladničky nech nutela zatuhne.Potom navrstvíme na nutelu nutelový krém.Prikryjeme druhým korpusom a potrieme celú tortu krémom..

7. Krok

Dozdobíme krémom a cukrárskym vreckom.Posypeme nasekanými opraženými lieskovými orieškami a môžeme nakrájané podávať..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4729 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.