Banoffi
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 130 g hladkej múky
- 70 g masla
- 40 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- štipka soli
- Karamelová vrstva:
- 200 g cukru
- 50 ml vody
- 60 g masla
- 100 ml smotany na šľahanie
- Ďalej:
- 2 banány
- 150 ml smotany na šľahanie
- kakao na posypanie
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
S ingrediencií na cesto si vymiesime krehké cesto, ktoré vložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
2. Krok
Potom cesto po vybratí z chladničky vyvaľkajte do tvaru kruhu na hrúbku cca 0,5 cm a vyložte ním okrúhlu tortovú formu..Cesto preložte aj cez okraje.Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 15 minút do zlatista.
3. Krok
Pripravíme si karamel..V hrnčeku zmiešame cukor z vodou a rozvaríme..Varíme kým nám nevznikne karamelový hustý sirup.Potom k nemu pridáme šľahačku a rozvaríme..Odstavíme a necháme vychladnúť..
4. Krok
Po vychladnutí šľahačom vyšľaháme a vmiešame aj maslo izbovej teploty.
5. Krok
Na vychladnutý korpus nalejeme karamelovú zmes, poukladáme banány prekrojené na polovice, a dozdobíme vyšľahanou šľahačkou s jedným vanilkovým cukrom.A posypeme kakaovým práškom cez jemné sitko.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9137 videní