- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- mleté maso
- Čevapčiči so zemiakovou kašou
Čevapčiči so zemiakovou kašou
- Kusov: 12
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g mletého mäsa (miešané aj bravčové aj hovädzie)
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 rožok
- 1 dcl mlieka
- 1 vajce
- soľ a mleté čierne korenie
- majoránka
- mletá rasca
- strúhanka
- Zemiaková kaša:
- 700 g zemiakov
- 1 mladá cibuľka
- 50 g masla
- 1 dcl mlieka
Postup prípravy
1. Krok
rožok si natrháme na menšie kúsky a zalejeme mliekom..Necháme chvíľu nasiaknuť..Medzitým si zarobíme mleté mäso s vajíčkom, soľou korením, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak , majoránku a mletú rascu.Nakoniec vmiesime rožok ktorý si vyžmýkame ..
2. Krok
Z tejto mäsovej hmoty vytvárame fašírky ktoré formujeme rukou na strúhankou posypanej pracovnej ploche.
3. Krok
Hotové vyprážame na rozpálenom oleji zo všetkých strán do zlatista.
4. Krok
Zemiakovú kašu pripravíme tak, že očistené na kocky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka.Vodu scedíme.Mladú cibuľku nakrájame na drobno a opražíme na masle..Zalejeme mliekom a prevaríme.Šľahačom najskôr vyšľaháme zemiaky aby sa rozbili, a až potom po troche prilievame mlieko..Šľaháme do hladka.
5. Krok
Čevapčiči podávame so zemiakovou kašou, nasekanou cibuľkou , horčicou, alebo s kečupom, či s tatárskou omáčkou.Všetko je podľa chuti.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
44 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
58053 videní