- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Grilážová roláda s orechmi a s čokoládou
Grilážová roláda s orechmi a s čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- piškóta:
- 8 bielkov
- 8 lyžíc práškového cukru
- 8 lyžíc mletých orechov (lieskové alebo vlašské)
- 2 zarovnané lyžice polohrubej múky
- pol balíka kypriaceho prášku
- griláž:
- 130 g cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- Plnka:
- 8 žĺtok
- 10 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla
- 100 g čokolády na varenie
- pripravená griláž
- čokoládová poleva:
- 100 g tmavej čokolády
- 3 lyžice oleja
- griláž na posypanie a dozdobenie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si väčší plech na pečenie asi 28 x 38 cm.Vyložíme ho papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 180°C.
2. Krok
Vyšľaháme si bielka s cukrom do snehu.Potom vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a s mletými orechmi.Cesto vylejeme na pripravený plech zarovnáme a pečieme asi 15-20 minút.Po vybratí z rúry necháme ochladiť a nemusíme ani stáčať.
3. Krok
pripravíme si griláž.Skaramelizujeme cukor pridáme mleté orechy , premiešame a prelejeme na plech ktorý si predtým vymastíme.Môžete použiť aj tanier alebo len silikónovú podložku.Po vychladnutí zmes dajte do mixéra a rozomeľte.
4. Krok
Pripravíme si krém, a to tak že nad parou si vyšľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom do pevnej peny, a potom necháme dobre vychladnúť.
5. Krok
Potom zmes šľaháme šľahačom a pridávame postupne maslo izbovej teploty.Krém si rozdelíme na dve časti.Do jednej primiešame pripravenú griláž s tým, že si odložíme 2 lyžice na zdobenie.
6. Krok
do druhej časti krému pridáme roztopenú čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť..a taktiež dobre prešľaháme,.
7. Krok
Na pripravený plát najskôr natrieme grilážovú plnku a dáme ju na 15 minút do mrazničky.Potom rozotrieme čokoládovú plnku, a roládu opatrne zviňte a zároveň ju oddeľujte od papiera na pečenie.
8. Krok
roládu potom zabaľte do potravinárskej fólie a odložte do chladničky na pár hodín .(najlepšie cez noc)
9. Krok
Na druhý deň ak vám zostala plnka potrite roládu po povrchu a prelejte čokoládovou polevou.Dozdobte odloženou grilážou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1385 videní