- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Čo variť z bravčoviny?Akú časť na čo použiť?
Čo variť z bravčoviny?Akú časť na čo použiť?
Pečienka – Karé
Je to veľmi kvalitné bravčové mäso.V celosti sa upravuje pečením, pokrájaná na kotlety dusením, pečením na panvici a vyprážaním.
Panenka
Ide v podstate o bravčovú sviečkovicu. Je to to najcennejšie bravčové mäso.Používa sa na prípravu minútok. V celosti sa upravuje dusením a pečením.
Krkovička
Je to najvhodnejšia surovina na pečenie v celosti, pripadne vo forme rezňov na niektoré špeciality. Je vhodná aj na údenie.
Bôčik s rebrom
Môže sa upravovať pečením , alebo údením. Pred pečením je vhodné bôčik naplniť plnkou.
Pliecko
Dusením sa z pliecka pripravujú guláše alebo perkelty.Pliecko sa môže dusiť aj na hubách alebo na zelenine. Zvinuté do tvaru rolády a previazané niťou sa upravuje pečením. Je šťavnaté.Rolované je vhodné aj na údenie.
Predné a zadné kolienka
V celosti sa upravujú varením alebo pečením.Môžu sa aj údiť.
Stehno – Orech
Je vhodné na úpravu dusením, pečením, vo forme rezňov na minútky, alebo na vyprážanie.Treba ho krájať cez vlákna.
Stehno – Spodný šál
Upravuje sa takisto ako orech, no je šťavnatejší.