- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Hartyán krémeš
Hartyán krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 16min
- Hotové Za: 56min
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli
- 200 g práškového cukru
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice kakaa
- 2 vajcia
- 1 - 2 lyžice mlieka
- vanilkový krém:
- 3 vanilkové pudingy
- 750 ml mlieka
- 300 g masla alebo margarínu
- 250 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- ďalej:
- 18 ks piškót
- 2 dcl silnej čiernej kávy
- podľa chuti 1 - 2 lyžice rumu alebo amareta
Postup prípravy
1. Krok
Do misky si dáme med, cukor, kakao a celé vajcia.Miešame vo vodnom kúpeli do úplného roztopenia.Potom misku odstránime z vodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť.Vmiešame múku so štipkou soli, a s jedlou sódou a vymiesime hladké cesto.Podľa potreby môžete pridať mlieko.
2. Krok
Cesto si rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na rozmer podľa plechu cca 34 x 24 .Upečieme dva pláty vo vyhriatej rúre na 170°C cca 6 - 8 minút.
3. Krok
Cesto necháme úplne vychladnúť.
4. Krok
Vanilkový puding rozmiešame v troche mlieka, a ostatné mlieko necháme rozvariť potom uvaríme hustý puding.Ten necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Maslo alebo margarín si vyšľaháme s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny.Potom pomaly vmiešame vychladnutý puding.
6. Krok
Uvaríme si silnú čiernu kávu do ktorej pridáme rum alebo amareto.
7. Krok
Do väčšej plechy si dáme jeden upečený plát , a ten potrieme s polovicou krému.Na krém ukladáme piškóty ktoré namáčame do zmesi kávy a rumu, piškóty trochu vtlačíme do krému.Zatrieme zvyšným krémom a na vrch pritlačíme druhý plát.
8. Krok
Takto pripravený krémeš dáme na niekoľko hodín do chladničky , nech pláty zmäknú a pred podávaním posypeme práškovým cukrom, a nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3193 videní