- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Plnené mleté mäso v kabátiku
Plnené mleté mäso v kabátiku
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 500 g mletého mäsa
- 1 žemľa
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- soľ a mleté čierne korenie
- bazalka
- Plnka:
- 100 g olív čiernych
- 100 g sušených paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g mozzarelly
- plátky parmskej šuny alebo schwardvaldskej
Postup prípravy
1. Krok
Mleté mäso dáme do misky pridáme namoženú žemľu v mlieku vyžmýknú a rozmrvenú,najemno nakrájanú cibuľu a vajíčko..Ochutíme soľou a korením a sušenou bazalkou.Vypracujeme dobre premiešame.
2. Krok
Pripravíme si potravinársku fóliu na ktorú mäso rozprestrieme.najlepšie rukami.Asi na hrúbku 1 cm..
3. Krok
Pre plnku si nakrájame olivy a sušené paradajky na menšie kúsky, pridáme pretlačený cesnak a mozzarellu.Všetko premiešame a posypeme mleté mäso.Mäso za pomoci fólie zvinieme a položíme a pekáč.Konce uzavrieme.
4. Krok
Dáme si rozohriať rúru na 180°C a na mleté mäso poukladáme plátky parmskej šunky tak, aby bol celý závin šunkou prekrytý.
5. Krok
Pečieme 30 - 40 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6682 videní