- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečené bravčové mäso s extra chrumkavou kôrkou
Pečené bravčové mäso s extra chrumkavou kôrkou
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1,5 kg bravčového mäsa s kožou
- 250 g cibule
- 1 fľaša piva
- soľ a mleté čierne korenie
- 500 g miešanej koreňovej zeleniny
- 500 ml vývaru
- maslo na zjemnenie
- horčica
Postup prípravy
1. Krok
Mäso na koži nakrájajte na mriežku.Mäso vložte do kastróla a nalejte toľko vody aby ste mali namočenú len kožu.Nechate takto namočené 2 - 4 hodiny, kým koža neabsorbuje vodu a nezbelie.Potom mäso utierkou osušte nasoľte a potrite kožu horčicou.
2. Krok
Rozpáľte trochu oleja na panvici a mäso z každej strany okrem kože poriadne zatiahnite.Medzitým si nakrájajte cibuľu na krúžky a koreňovú zeleninu na väčšie kusy.Kď mäso z panvice vyberieme opražíme na nej cibuľu a zeleninu.Keď je zelenina opečená 4 minútky zalejeme ju pivom a rozvaríme.
3. Krok
Mäso dáme do pekáča podlejeme pivom so zeleninou a vložíme do vyhriatej rúry na 220 °C a pečieme asi 40 mnút.Potom teplotu stiahneme na 180°C a dopekáme podľa váhy mäsa...Pri 1,5 kg mäsa asi 1,5 hodiny celkove.podľa potreby prilievame vývar
4. Krok
Po dopečení scedíme výpek do panvice cez sitko prilejeme vývar a redukujeme.Potom zaprášime trochu hladkej múky a zjemníme maslom.
5. Krok
Ako príloha je vhodná dusená kapusta a knedle..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12665 videní